Zonnige aftrap van ’t sjiekste zomerfies van Nederland

MAASTRICHT - Na 2 jaar afwezigheid ging ’t Preuvenemint gisteren van start.  Een twintigtal deelnemers serveren culinaire proevertjes op het Maastrichtse Vrijthof in een zomers en muzikaal kader. Deze editie belooft nog meer cache en nog meer beleving. De opbrengst van ’t Preuvenemint gaat zoals altijd naar het goede doel.

 

PreuveneMeet & Zomerse verwennerij

De eerste gasten werden om 15:00 uur in stijl ontvangen op de besloten netwerkborrel PreuveneMeet. De zon liet zich zien en de gasten lieten zich verwennen. Dit jaar met een recordopkomst van bijna 1.900 gasten. Ook minister Wopke Hoeksta kwam op uitnodiging van staatssecretaris Vivianne Heijnen een kijkje nemen naar de succesformule van het evenement dat volledig door vrijwilligers wordt neergezet voor het goede doel. ’t Preuvenemint opende haar deuren voor de rest van de bezoekers om 18:00 uur waarna de zonnige middag werd opgevolgd door een aangename avond. Deelnemers bereiden piekfijne gerechtjes, met de mooiste ingrediënten uit Maastricht en omgeving. Na zonsondergang gingen de voetjes van de vloer en werd er veel gedanst op het muzikale programma.

Sjiek voor iedereen 

De komende 3 dagen kunt u nog komen ‘Preuve’ en genieten. Er zijn dit jaar vier nieuwe deelnemers: Safar, Noon, Brandsøn en De Dikke Dragonder. Het evenement kreeg een aangescherpte merkidentiteit, een merk dat de traditie koestert en tegelijk gaat voor vernieuwing. Die principes zullen ook worden doorgetrokken in de opwaardering van de beleving en invulling tijdens het evenement.

Goede doel

Tot slot is er de keuze van het hoofd-goede doel. In de afgelopen 38 jaar werd in totaal bijna € 5 miljoen gedoneerd aan de goede doelen. Doelen waarvan de roots allen in Maastricht en omgeving liggen. De opbrengst van ’t Preuvenemint dit jaar gaat naar de zwaarst gedupeerden van de watersnoodramp in Limburg. Via deStichting Watersnoodramp Limburg trakteert ‘t Preuvenemint gedupeerden op eenwaardebon om te besteden bij een van de restaurateurs of leveranciers die deelnemen aan ’t Preuvenemint. Daarmee steekt het ook de horeca-uitbaters eenhart onder de riem na de moeilijke periode die zij door hebben gemaakt. 

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint