Feestelijke aftrap van 40e jubileumeditie Preuvenemint 

Het is extra feest op het Vrijthof: de 40e editie van ’t Preuvenemint is gisteren gestart. Met een recordaantal gasten op ’t PreuveneMeet is deze jubileumeditie feestelijk afgetrapt en werd er volop genoten voor het Goede Doel. Deze editie belooft nog meer cachet en beleving, waarbij de gastronomie centraal staat. 

Recordopkomst PreuveneMeet 

Ook dit jaar werd het besloten netwerkevent PreuveneMeet voorafgaand aan de officiële opening van ’t Preuvenemint georganiseerd. De eerste gasten arriveerden om 15:00 uur en hebben onder het genot van een hapje en drankje relaties ontmoet en de relatie versterkt. Een recordopkomst ten opzichte van voorgaande edities. Ondanks de regen was het toch meer dan gezellig, de sfeer binnen in de stands zat er optimaal in.

Ook Wim Hillenaar maakte voor het eerst kennis met ‘t Preuvenemint in zijn functie als nieuwe Burgemeester van de stad Maastricht. Hij maakte een ronde langs verschillende deelnemers om kennis te maken met het ‘preuve’ tijdens ‘t Preuvenemint. 

Om 18.00 uur werd het terrein geopend voor de bezoekers en werd de feestelijke middag opgevolgd door een aangename avond. Deelnemers serveerden piekfijne gerechtjes, met mooie ingrediënten uit de streek. Na zonsondergang werd er veel gedanst tijdens het muzikale programma. Tonca, Roger Villevoye en Ziesjoem zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen.

Fotograaf: Per Janssen
Nieuwe deelnemers en concepten

Nieuwe deelnemers dit jaar zijn Jacob Jan Boerma en de Maastrichtse Yves Silvain (@foodtastic_traveler) die, samen met verschillende regionale en internationale sterrenchefs, onder de naam INVITE culinaire hoogstandjes zullen bereiden. Terug van weggeweest is Thiessen Wijnkoopers uit Maastricht die samen met Gastrobar Dock Five aan de slag is gegaan. Aan de oostelijke kant van ‘t Vrijthof vind je nieuwkomers, zoals Ron Gastrobar en Hoeve de Eik die samen met Down South Events acte de presence geven. 

Samen met alle enthousiaste en bovenal ook trouwe deelnemers, zoals Tout à Fait, leggen we dit jaar de focus op het proeven van streekproducten en -gerechten. De gastronomie krijgt weer de centrale rol, zoals die ooit het uitgangspunt was. Nieuw dit jaar zijn de lunches en borrels die tijdens de zogeheten ‘daluren’ op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag worden georganiseerd door o.a. Tout à Fait, INVITE en Brandsøn & Sauter Wijnen. 

Fotograaf: Cloë Notten


Duurzame ontwikkelingen

‘t Preuvenemint schenkt veel aandacht de verduurzaming, in de breedste zin van het woord. Bij de opbouw is gebruik gemaakt van uitsluitend elektrische heftrucks en daarnaast zijn de meeste koelingen vervangen voor energiezuinigere modellen. Het glas, papier en restafval wordt gescheiden en ook alle lichtjes op ‘t plein zijn vervangen door led verlichting. Daarnaast zijn de deelnemers bewuster bezig met inkopen van lokale producten om zo de CO2 voetafdruk te reduceren. 

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint