PreuvenePreview 2024: ‘t Preuvenemint stoomt zich klaar voor komende editie

Tijdens de PreuvenePreview op dinsdag 28 mei maakte ’t Struyskommitee de nieuwste ontwikkelingen rondom de komende editie van ’t Preuvenemint, dat dit jaar plaatsvindt van donderdag 22 augustus tot en met zondag 25 augustus, bekend.

Nieuwe deelnemers

Vele vertrouwde gezichten nemen ook dit jaar weer deel aan ‘t Preuvenemint, maar ook nieuwe deelnemers worden verwelkomd. Graag stellen wij ze even voor: Percy Timmers en dochter Milou van Les 3 Seaux komen met hun team gasten verrassen met al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Roel Rutten, Ralph Habets en Guido Quaden van de stand Sauter Wijnen & Brandsøn introduceren een nieuw concept erbij genaamd SØSTER. Na een tijd uit de schijnwerpers te zijn geweest, maakt Hans van Wolde een sprankelende comeback met zijn nieuwe brasserie ROUX. Youri Vojacek slaat dit jaar de handen ineen met Le Poisonnier en Bistro Le Virage. Na een gezamenlijke succesvolle editie vorig jaar, heeft zowel Gastrobar Dock Five als Thiessen Wijnkoopers besloten zelfstandig deel te nemen. Thiessen Wijnkoopers zal met hun exclusieve wijnbar ‘Bar 1717’ acte de presence geven.

Culinaire hoogstandjes op PreuveneMeet

Dit jaarlijkse netwerkevent wordt weer gehouden van 15.00 - 18.00 uur op donderdag 22 augustus en biedt een uitstekende gelegenheid om een bedrijfsborrel te organiseren. In ongedwongen sfeer kan worden genetwerkt en genoten van smaakvolle gerechten en drankjes. De gepassioneerde deelnemende chefs zorgen er ieder jaar weer voor dat de gastronomische ervaring op PreuveneMeet naar een ongekend niveau wordt getild. Deze gerenommeerde culinaire meesters staan bekend om hun creatieve flair en uitzonderlijk vakmanschap, en zullen zorgdragen dat de gasten verwend gaan worden met verfijnde hapjes van topkwaliteit.

De PreuveneMeet belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij niet alleen de gerechten van topniveau zijn, maar ook de service van de hoogste kwaliteit is. PreuveneMeet kaarten à € 105 zijn binnenkort te bestellen via www.preuvenemint.nl/preuvenemeet.

Exclusief borrelen

Komt PreuveneMeet als moment of dag niet uit? Geen probleem! De organisatie brengt u graag in contact met een van de deelnemende restaurants om een ander borrelmoment te bespreken. Zelfs voorafgaand aan de openingstijden, bijvoorbeeld vrijdagmiddag tussen 12.00 – 16.00 uur of zondagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur kan geboekt worden.

Kindermiddag vol muzikale magie

Ook aan onze jongste gasten wordt gedacht! Tijdens de kindermiddag op zondag van 12.00 – 16.00 uur kunnen kinderen genieten van vrolijke tunes en creatieve activiteiten. Met Monkey Moves, Inimini, 't Bieke, en nieuwkomer Roots Unlimited belooft het een middag vol plezier te worden. Roots Unlimited biedt unieke demolessen aan met acht verschillende muziekinstrumenten: banjo, resonator, bluesharp, cajon, e-bas, gitaar, accordeon en fiddle. Onder deskundige begeleiding kunnen alle kinderen hun eerste muzikale noten spelen.

Muziekprogramma

Het feestelijke muziekprogramma is inmiddels ook bekend en vrolijke tunes zullen alle dagen te horen zijn vanaf het podium. Bekijk hier het muziekprogramma: https://preuvenemint.nl/programma

Preuvenemint - Al meer dan 40 jaar voor het Goede Doel

Al 40 edities lang brengen we samen met restaurateurs, artiesten, sponsoren en honderden vrijwilligers mensen samen op het Vrijthof om te ‘preuve’ voor het Goede Doel. Dit bijzondere evenement begon in 1981 met een Oud-Limburgse schuttersmaaltijd, georganiseerd door de Maastrichtse Stadsschutterij om geld in te zamelen voor nieuwe outfits. Sinds de eerste officiële editie in 1982 heeft het ’t Struyskommitee, gedreven door liefde voor Maastricht en de wil om goed te doen, jaarlijks het Preuvenemint georganiseerd. Voorzitter Niels Klinkhamer benadrukt: “Goed doen voor onze stad en voor mensen die het kunnen gebruiken, is wat ons drijft.”

Na de impactvolle bijdrage vorig jaar aan maar liefst 60 goede doelen is dit jaar opnieuw gekozen om de opbrengst te schenken aan meerdere kleine lokale goede doelen in plaats van één hoofddoel.  De komende weken worden de aanvragen hiervoor geselecteerd. Inschrijven kan via: https://preuvenemint.nl/goede-doelen en dienen vóór 1 juli 2024 te zijn ingediend. Aanvragen die na 1 juli worden ingediend, worden meegenomen naar ’t Preuvenemint 2025.

Fotograaf: Laurens Bouvrie - City Photo Stock BV

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint