Veiling schilderijen goede doel: Weerspiegeling van de waternoodsramp

Bieden jullie mee op deze schilderijen? Verschillende kunstenaars hebben zich ingezet voor het goede doel door het maken van kunstwerken waar de watersnoodramp in Limburg van vorig jaar wordt afgeschilderd. Deze schilderijen zijn per opbod te koop en de opbrengst gaat direct naar het goede doel: De gedupeerden van de watersnoodramp in Limburg. Stuur je bod in per e-mail naar info@preuvenmint.nl, bieden is mogelijk vanaf €150 per schilderij. Bieden kan tot zondag 28 augustus 23:30 uur. Hieronder vindt u meer informatie over de schilderijen.

Kunstwerk 1 - Frans Lemeer

Het schilderij is in een surrealistische cartooneske stijl geschilderd. Het betreft een tragisch komische weergave van een watersnoodramp. Plotseling opkomend water verrast je en in een mum van tijd moet je snel beslissen wat je meeneemt. Op dit schilderij zie je hoe getroffen personen hun aquarium redden. Dit als metafoor voor wat je op dat moment lief is. De kleuren zijn majeur en opvallend.

Kunstwerk 2 + 3 - Marlies Moonen-Veldman

Dit schilderij geeft de hectiek en overweldigende water/ modderstroom in Valkenburg weer. Het gedeelte met structuur is het land wat langzaam overstroomt. De schilderijen zijn geschilderd op watervast betonplex, geschilderd met acrylverf en zand structuur en vervolgens afgewerkt met epoxy.


Kunstwerk 4 - Daniella Marks

Het beeld dat hier wordt geschetst is dat de natuur een kracht heeft die we moeilijk onder controle krijgen. Ze doet wat zij wil, en laat zich niet tegenhouden. De natuur is niet altijd mooi maar wandelt soms ongevraagd je(belevings)wereld binnen. Is dit omdat zij ons wil pesten of kan ze niet anders en moet ze die wegen bewandelen omdat de mens niet goed voor haar zorgt?


Kunstwerk 5 - Maud Simons

Het schilderij is gemaakt van bouwmaterialen zoals hout en plamuur(symbool voor de heropbouw). Op het plamuur zijn met pen en met stift zwarte lijnen getekend. Samenvormen ze het golvende water, maar iedere lijn staat voor een uniek en persoonlijk verhaal, van een gedupeerde. Het schilderij is omlijnd door een witte lijn, deze omlijst het totaal van de afbeelding en hiermee wilde de kunstenares de hulp die geboden wordt uitbeelden.

  

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint