PreuveneDonatie

'T PREUVENEMINT 2018 STEUNT REANIMATIE ONDERWIJS


Goede doelenorganisatie ’t Struyskommitee maakt bekend dat de Stichting Keep the Heartbeat Going het hoofd-goede doel wordt van ’t Preuvenemint 2018!

Elk jaar wordt 1 op de 1000 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. De overlevingskans is 30%. Reanimatie is hierbij letterlijk van levensbelang. De stichting Keep the Heartbeat Going stelt zich ten doel reanimatieonderwijs een impuls te geven. Dit willen zij onder andere bereiken door reanimatieonderwijs vast onderdeel te laten uitmaken van het lespakket in het middelbaar onderwijs en scholieren te leren hoe te handelen bij een hartstilstand.

’t Struyskommitee vindt de doelstelling van de stichting Keep the Heartbeat Going van groot maatschappelijk belang en ondersteunt daarom dit initiatief waarmee naar verwachting jaarlijks 2000 levens gered kunnen worden.

Naast de stichting Keep the Heartbeat Going ontvangen ook dit jaar meerdere kleine goede doelen een donatie uit de opbrengst van ‘t Preuvenemint.

In de afgelopen 36 jaar werd in totaal ruim € 4,5 miljoen gedoneerd aan het goede doel. In 2017 werd €152.024 aan goede doelen uitgereikt. Hiervan ging €100.000 naar de Droom van Daniëlle voor de realisatie van het zwembad voor de bewoners van Maasveld. In 2016 werd €113.845 gedoneerd aan goede doelen waarvan €40.000 aan Training Maastricht voor de realisatie van sportparkjes in de verschillende wijken van Maastricht. Deze sportparkjes zijn bedoeld om de inwoners van de stad op een laagdrempelige manier te stimuleren meer te bewegen.

’t Preuvenemint is het grootste culinaire openlucht evenement in de Benelux en vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van augustus op het Vrijthof in Maastricht. ’t Preuvenemint wordt georganiseerd door de Stichting ’t Struyskommitee dat geheel uit vrijwilligers bestaat.

De 37ste editie van ’t Preuvenemint vindt plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus 2018.