37ste Preuvenemint: wederom een succes

Zoals vanouds was Preuvenemints zondag een dag van ontmoetingen: het was het gezellige samenzijn van gezinnen en families en de ontmoetingen tussen vrienden en kennissen die elkaar na de zomervakantie weer tegenkomen in ‘hun’ Maastricht. En dat alles natuurlijk onder het genot van een hapje, een drankje én een dansje!

Om 14:00 ging de populaire kindermiddag van start. Ook dit jaar had het Struyskommitee gekozen voor een samenwerking met Club Pellikaan, voor een leuke én sportieve kindermiddag. De luxe familieclub Pellikaan liet weer zien waar zij goed in is: kinderen inspireren met fun, food en sport! Over het hele plein stonden op diverse locaties opdrachten klaar voor de enthousiaste jeugd. Van een klein sportparcours tot gezonde fruitspiesjes maken en wafels versieren; alle opdrachten werden met enthousiasme uitgevoerd. De ouders konden vol plezier toekijken hoe de volgende generatie Preuvenemint-bezoekers in de weer was.

Uiteraard was er ook weer een goedgevuld muziekprogramma. In de middag zorgde de Maastrichtse orkestband Mixed Harmony voor de gezellige klanken, aangevuld met de bekende meezingers van Frans Theunisz en Angelina. Daarna nam DJ Rico het stokje over, samen met de energieke band Twenty Sicks. Ook trok het mobiele podium van de Corona’s Light over het Vrijthof, aangevuld met de klanken van Katerjach bij het hoofdpodium. In de avond zorgde de enthousiaste coverband Blizzert er op geheel eigen wijze voor dat het publiek precies de nummers te horen kreeg waarop ze wilden dansen en maakten Roger Villevoye en Erwin er wederom een spektakel van. Erwins voeten raakten het podium geen enkele keer, aangezien de zanger gedurende het gehele optreden middenin het publiek te vinden was. De ‘rondrijdende’ Erwin zorgde op die manier ook voor de grootste PreuvenePolonaise op het Vrijthof, om zo op echt Maastrichtse wijze af te sluiten.

Al met al was het 37ste Preuvenemint zeer geslaagd! De weergoden waren het evenement goedgezind, wat wederom leidde tot hoge bezoekersaantallen en daarmee een ongetwijfeld mooie opbrengst voor Stichting Keep the Heartbeat Going en de diverse andere goede doelen. Daarbij verliep het evenement zonder grote incidenten en werkte het nieuwe betaalsysteem uitstekend, wat bewees dat de eerste kinderziektes goed opgelost zijn. Het Struyskommitee kijkt met trots terug op ’t Preuvenemint 2018, dankzij de uitstekende bijdrage van de restaurateurs, de tweehonderdvijftig vrijwilligers die op alle mogelijke manieren hun bijdrage geleverd hebben en de vele bezoekers die kwamen eten en drinken voor de gezelligheid én het goede doel.

De 38ste editie van ’t Preuvenemint vindt plaats van 22 augustus tot en met 25 augustus 2019.

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint