Preuvenemint 2019 - donderdag 22 augustus

Op donderdag 22 augustus 2019 ging ’t Preuvenemint voor de 38ste keer traditiegetrouw van start in het laatste volle weekend van augustus. Na het harde werken van alle restaurateurs, vrijwilligers en derden kon het grootste culinaire festijn van de Benelux weer van start gaan. De eerste gasten werden om 15.00 uur in stijl ontvangen op de besloten netwerkborrel PreuveneMeet. Onder het genot van heerlijke hapjes en koude drankjes werd de zesde editie goed ontvangen. De middag bood een uitstekende mogelijkheid om te netwerken in een Bourgondische en ongedwongen setting, onder een aangenaam zonnetje.

’t Preuvenemint opende haar deuren om voor de bezoekers om 18.00 uur waarna de zonnige middag werd opgevolgd door een aangename avond. Het warme weer lonkte vele bezoekers naar het plein, de verschillende standhouders en het podium. Bij de officiële opening om 20:00 uur was het dan ook gezellig druk. Burgermeester Annemarie Penn-te Strake bracht een mooi woord uit aan de inzet voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is de stichting Stille Armen Maastricht, die zich inzet voor gezinnen die geen geld hebben voor iets extra’s en geen reserves opbouwen voor onverwachte tegenvallers. Mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen alle eindjes aan elkaar moeten knopen. Deze mensen zijn vaak onzichtbaar voor de bestaande hulpinstanties. Er zijn in Nederland nog steeds 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven, ’t Struyskommitee helpt graag mee om dit in Maastricht te verhelpen door Stichting Stille Armen als hoofd-goede van dit jaar te kiezen.

Na de opening werd de avond muzikaal ingevuld met optredens van de Roger Villevoye, Ziesjoem en de swingende band Anderkovver. Dankzij de acts zat de sfeer er goed in.

Sponsoren

Ontwikkeld door Hive Collective
trotse hoofdsponsor van 't Preuvenemint