Preuvenemint

't Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 1981 ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement).

Het evenement is vrijtoegankelijk voor het publiek. Op het evenement kan betaald worden met de zogenaamde Preuvenelap, verkrijgbaar in halve lap, hele lap en de lap van tien. De Preuvenelap is verkrijgbaar bij de kassa's op het plein. U kunt ook de Preuvenlap on-line bestellen via onze homepage op deze website.

Ongeveer dertig restaurants, cateraars en derden bieden tijdens 't Preuvenemint de mogelijkheid tot preuven van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté,  stokbroodjes, tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken.

Openingstijden

Donderdag van 18:00u tot 01:00u - Einde muziek om 24:00u

Vrijdag van 16:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u

Zaterdag van 14:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u

Zondag van 12:00u tot 24:00u - Einde muziek om 23:00u

Muziek

Tijdens het Preuvemint vinden er ook optredens van artiesten plaats op het Vrijthof. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal 'biertenten' waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden veelal bemensd door leden van Maastrichtse verenigingen.

't Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Op 't Preuvenemint wordt niet betaald met euro's maar met Preuvenelappen die ontworpen werden door studenten grafische vormgeving van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Van de opbrengst van deze Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel.

Op ons evenemententerrein is Nederlandse wetgeving van toepassing.