Preuvenemint

't Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 1981 ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden 'preuve' (proeven) en 'evenemint' (evenement). Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. 't Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. 

Het evenement is vrij toegankelijk voor het publiek. Op het evenement kan betaald worden met de PreuveneCard; een betaalkaart die verkrijgbaar is bij de kassa's op het plein. Tot een week voor het evenement kan de PreuveneCard ook online besteld worden.

Ongeveer dertig deelnemers - bestaande uit restaurants, cateraars en derden - bieden tijdens 't Preuvenemint de mogelijkheid tot het 'preuven' van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté en stokbroodjes tot een prachtig aanbod van exclusieve gerechten, zoals bijvoorbeeld tonijn, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal 'biertenten' waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden veelal bemensd door leden van Maastrichtse verenigingen. Ook kunnen bezoekers genieten van een goedgevuld muziekprogramma, op het hoofdpodium op het Vrijthof. Verder is er op zondag de populaire kindermiddag.

Openingstijden

't Preuvenemint vindt plaats van donderdag 23 augustus 2018 t/m zondag 26 augustus 2018. Donderdag van 18:00u tot 01:00u - Einde muziek om 24:00u
Vrijdag van 16:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u
Zaterdag van 14:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u
Zondag van 12:00u tot 24:00u - Einde muziek om 23:00u

Op ons evenemententerrein zijn de Nederlandse wetgeving en onze huisregels van toepassing.