PreuveneDonatie 2017

Opbrengsten Preuvenemint 2017 zorgen voor ongekend hoge donatie aan ‘Droom van Daniëlle’

Dit jaar werd ’t Preuvenemint voor de 36e keer georganiseerd op het Vrijthof van Maastricht, traditiegetrouw in het laatste volle weekend van augustus. Er werd genoten van drank, spijs en muziek, met als achterliggende gedachte om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor goede doelen in en om Maastricht. En dat is gelukt! Mede door de bijdrage en inzet van bezoekers, sponsoren, vrijwilligers en andere relaties van ’t Preuvenemint 2017, kon ’t Struyskommitee vanmorgen een ongekend mooi bedrag aan de begunstigde goede doelen overhandigen, tijdens een gezamenlijke ontbijtsessie in de Groote Sociëteit aan het Vrijthof te Maastricht. 

Ongekend mooi bedrag

Het evenement sinds haar oprichting al ruim 4 miljoen euro kunnen schenken aan vele goede doelen, zoals diverse lokale verenigingen en stichtingen, sportverenigingen, muziekgezelschappen en liefdadigheidsorganisaties in en om Maastricht, maar ook in het verdere binnen- en buitenland. Dit jaar kan ’t Struyskommitee vol trots maar liefst €152.024,00 doneren aan het goede doel. Het totaalbedrag uit 36 jaren komt daarmee op € 4.480.436,76

Hoofddoel: De droom van Daniëlle

Dit jaar werd er opnieuw voor één hoofddoel gekozen; namelijk De Droom van Daniëlle. Dit initiatief van de Vrienden van Maasveld en Maasveld zelf, heeft als doel om een nieuw zwembad voor de bewoners van Maasveld te realiseren. Daniëlle was een jonge vrouw met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen en epilepsie. Vanaf haar zesde levensjaar woonde zij bij Maasveld en genoot – net zoals de andere 340 bewoners van Maasveld – enorm van zwemmen. Het verouderde zwembad van Maasveld is inmiddels dertig jaar in gebruik en dreigt te verdwijnen met de komst van nieuwe gebouwen. Om een nieuw zwembad te realiseren voor de bewoners van Maasveld is er een bedrag van €500.000,- nodig. In de afgelopen twee jaar hebben de Vrienden van Maasveld en de organisatie Maasveld een bedrag van ongeveer €250.000,- in weten te zamelen. Met de donatie uit de opbrengst van ’t Preuvenemint, komt de realisatie van de droom van Daniëlle weer een heel stuk dichterbij! ’t Struyskommitee kon vanmorgen namelijk bekend maken dat er maar liefst €100.000,- aan hen gedoneerd zal gaan worden.

Overige donaties

Met het resterende bedrag, werden er nog 26 andere goede doelen ondersteund; zoals de Ronald McDonald Kindervallei, Het Mestreechter Gelegenheidskoor, Stichting Vier het Leven, Stichting Vorkje Prikken en Kinderonderzoekfonds Limburg. Het volledige overzicht van begunstigde goede doelen is terug te vinden op www.preuvenemint.nl.