Wat was het mooi op de tweede dag van het 36ste Preuvenemint

zaterdag 26 augustus 2017 - auteur: Denise Linden

Na een gezellige en drukbezochte openingsdag, begon ook dag twee van het 36ste Preuvenemint weer uitstekend. Het weer was niet zo zonnig als voorspeld, maar de aangename temperatuur zorgde er wederom voor dat het Vrijthof direct om 16:00 goed vol liep met bezoekers, onder wie weer velen die traditioneel ‘met het werk’ een gezellige VrijMiBo hielden. Het was al vroeg gezellig druk en naarmate de schemer viel stond ’t Vrijthof aan alle kanten vol met mensen die genoten van een hapje en een drankje. Menigeen begon het weekend op het grootste eetfestijn van de Benelux, met culinaire verrassingen van meer dan 25 restaurateurs. Van oesters tot hotdogs en van saté tot carpaccio met truffel, uiteraard met een verfrissend ijsje als dessert; er is wederom voor ieder is er wat wils. En natuurlijk werd er ook genoten van een bubbeltje.

Op de tweede dag van het evenement werd de omschakeling naar het PreuveneCard betaalsysteem natuurlijk weer scherp gemonitord. Er zijn zes extra kassa’s ingezet om de toestroom beter te geleiden, er werden instructieposters opgehangen en er waren hostesses die vragen konden beantwoorden. Toch vonden bezoekers het prettig om nog wat informatie te ontvangen bij de kassa’s en blijkt dat men beter kan opwaarderen middels 4G dan het WiFi-netwerk, wat dan ook als tip meegegeven wordt. De bezoekers die de PreuveneCard al in bezit hadden, genoten moeiteloos van hun hapjes en drankjes. Zeker de bezoekers die gebruikmaken van de KNIP-app zijn te spreken over het gebruiksgemak. Betalen gaat veel sneller en het opwaarderen via de app maakt dat men niet meer door de menigte terug hoeft naar de kassa’s, maar met een paar klikken op de smartphone het saldo op kan waarderen en direct verder kan met preuve. ’t Struyskommitee is optimistisch dat alle bezoekers uiteindelijk prima uit de voeten kunnen met hen systeem, zodra ze het eenmaal in gebruik hebben.

Natuurlijk kon er ook flink gedanst worden. De avond ging weer de boeken in als een gezellige Preuvenevrijdag. De avond begon goed met een fantastisch optreden van De Coronas, die eerst een rondje maakten over het terrein op hun mobiele podium. Op het muziekpodium was er verder plaats voor een prachtig optreden van The Voice of Holland winnares Pleun, op de voet gevolgd door haar trouwe fans, die na afloop van het optreden allemaal nog even op de foto konden met de goedlachse artieste. Swing Design verzorgde meerdere malen een muzikaal festijn, waarbij de voetjes flink van de vloer gingen. Dj Marvin zorgde de gehele avond voor de gezellige tussenmomenten.

Dit weekend kunt u nog komen ‘preuve’ met de Preuvenecard en tevens genieten van mooie optredens op het hoofdpodium. Ook dit jaar is ’t Preuvenemint weer flink actief op Social Media en kunnen bezoekers zelfs een officiële zitzak of strandstoel winnen door de leukste PreuveneSelfies op Facebook en Instagram te plaatsen met de #preuvenemint. Ook heeft ’t Preuvenemint een eigen Facebook-‘filter’. Voor alle informatie over standhouders en het muziekprogramma kunt u gebruikmaken van de PreuveneApp.