Stralend weer en volop feest op de derde dag van 't Preuvenemint

zondag 27 augustus 2017 - auteur: Denise Linden

Ook op dag drie van ‘t 36ste Preuvenemint werden de bezoekers getrakteerd op uitstekend weer. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden was het goed vertoeven op het Vrijthof. Door de dag heen werd het plein gevuld met lachende mensen, die in het zonnetje genoten van het gevarieerde Bourgondische aanbod, met op de achtergrond vrolijke muziek van Dj Jorn Lucassen.

Aan het einde van de middag werd de avond traditioneel ingeluid door de Koninklijke Mastreechter Staar. Het publiek genoot van dit imposante mannenkoor, zeker toen de klanken van het Maastrichts volkslied over het plein galmden. De bezoekers lieten zich de diverse hapjes, gerechten, mooie wijnen, frisse biertjes en extravagante cocktails goed smaken en het programma werd voortgezet door de uitstekende ‘André Hazes-act’ Paul Dolhain, gevolgd door Gwen en vervolgens de Venrayse Björn & Mieke, die dit jaar de tweede plek behaalden tijdens het LVK met hun ‘duuzend sterre’.

De avond barste pas echt los toen The Recipe de bühne betrad. Meteen wist de band de juiste toon te zetten en ook zangtrio Big, Black & Beautiful verraste de bezoekers met een spectaculair optreden. Traditiegetrouw op de zaterdag, gaf Beppie Kraft natuurlijk ook weer ‘acte de presence’ op het Vrijthof. Dit jaar zelfs voor de 35ste keer achter elkaar! Beppie wist het publiek traditiegetrouw van begin tot eind te laten meezingen. Voor het laatste blok gooide The Recipe er nog een swingend schepje bovenop, zodat de avond werd afgesloten als een groot feest. Beppie en The Recipe lieten het Vrijthof op haar grondveste trillen!

Vandaag is de laatste dag van ’t Preuvenemint 2017 alweer aangebroken. Ook vandaag belooft een stralende dag te worden, die ongetwijfeld veel gezinnen aan zal trekken dankzij de immer gezellige kindermiddag (vanaf 14:00). Vanavond zal Erwin het grootste eetfestijn van de Benelux weer afsluiten en zal ’t Struyskommitee terugkijken op een geweldige 36ste editie, waarin de PreuveneCard ondanks te overziene kinderziektes een succes bleek te zijn.