Preuvenemint’s zondag: een stralende afsluiter

maandag 29 augustus 2016 - auteur: Team Digit@@l

De zondag was anders dan anders, er stond een heel nieuw artiesten programma klaar voor de gasten van ‘t 35ste Preuvenemint.

Aan het begin van de middag trapte Wir Sind Spitze af met een spetterend optreden. Het publiek deinde direct mee op alle muziek. Daarna nam Höhner het muzikale programma over, wat was het een feest op het Vrijthof! Dansen, springen, met de handen in de lucht en een daverend applaus aan het einde.

Verder stond de middag in het teken van de kindermiddag. Ook dit jaar had het Struyskomittee weer gekozen voor een samenwerking met sportschool Pellikaan voor een leuke én sportieve kindermiddag. De luxe familieclub Pellikaan liet weer zien waar zij goed in is: kinderen inspireren met fun, food en sport! Over het hele plein stonden op diverse locaties opdrachten klaar voor de enthousiaste jeugd. Van gewicht heffen tot cupcakes versieren en schmincken; alle opdrachten werden met enthousiasme uitgevoerd. De ouders konden vol plezier toekijken hoe hun kroost in de weer was, onder het genot van een hapje en een drankje.

Fez and the Furious zette het programma vrolijk voort onder een stralende zon met veel gekkigheid en swingende muziek. In de avond maakte Roger Villevoye en Erwin er wederom een spectakel van, afsluiten op Maastrichtse wijze.

Het 35e Preuvenemint was zeer geslaagd! Ondanks een de hoge temperaturen en bijbehorende lagere bezoekersaantallen hebben de zonnige dagen de omzet van het evenement naar een mooi eindresultaat weten te tillen. Het Struyskommitee kan dan ook met gepaste trots bekend maken dat ’t Preuvenemint 2016 een omzet heeft weten te behalen van €1.400.000,-, dankzij de uitstekende bijdrage van de restaurateurs, de tweehonderdvijftig vrijwilligers die op alle mogelijke manieren hun bijdrage geleverd hebben en de vele bezoekers die kwamen eten en drinken voor de gezelligheid én het goede doel.

Het Struyskommitee kijkt terug op een prachtige editie en nodigt al haar gasten uit om volgend jaar wederom te komen proosten op een feestelijke 36e editie.

Naar fotoalbum