Preuvenemint 2017; Zonovergoten ontmoetingen

maandag 28 augustus 2017

Zoals vanouds was Preuvenemints zondag een dag van ontmoetingen: het was het gezellige samenzijn van gezinnen en families en de ontmoetingen tussen vrienden en kennissen die elkaar na de zomervakantie weer tegenkomen in ‘hun’ Maastricht. En dat alles natuurlijk onder het genot van een hapje, een drankje én een dansje!  
Ook tijdens het 36ste Preuvenemint werd er gekozen voor een verrassend middagprogramma op de zondag. Aan het begin van de middag trapte Nur Deutsche Welle af, gevolgd door Die Räuber. Op het Vrijthof werd er vrolijk meegehost, wat direct zorgde voor een gezellige sfeer.  
Om 14:00 ging de populaire kindermiddag van start. Ook dit jaar had het Struyskommitee gekozen voor een samenwerking met Club Pellikaan, voor een leuke én sportieve kindermiddag. De luxe familieclub Pellikaan liet weer zien waar zij goed in is: kinderen inspireren met fun, food en sport! Over het hele plein stonden op diverse locaties opdrachten klaar voor de enthousiaste jeugd. Van wafels versieren tot gezonde fruitspiesjes maken; alle opdrachten werden met enthousiasme uitgevoerd. De ouders konden vol plezier toekijken hoe de volgende generatie Preuvenemint-bezoekers in de weer was, onder het genot van een hapje en een drankje. 
Fez and the Furious zette het programma vrolijk voort onder een stralende zon, met veel gekkigheid en swingende muziek. In de avond maakte Roger Villevoye en Erwin er wederom een spektakel van, om zo op echt Maastrichtse wijze af te sluiten. 
De implementatie van de PreuveneCard heeft wat voeten in de aarde gehad, maar op de vierde dag van het evenement waren zowel bezoekers als restaurateurs zo goed als gewend aan het nieuwe betaalsysteem, waren er nauwelijks meer rijen bij de kassa’s en klonken er vooral positieve geluiden over het betaalgemak. Bijkomend voordeel voor de bezoekers dat zij vanaf vandaag (t/m 11 september) hun resterende lappen terug kunnen storten op hun rekening via de KNIP-app of website http://www.knipcashlessevents.com/restitutie/preuvenemint/. 
Al met al was het 36ste Preuvenemint zeer geslaagd! Met heerlijke temperaturen en de daarbij behorende hoge bezoekersaantallen, hebben de zonnige dagen de omzet van het evenement naar een mooi eindresultaat weten te tillen. Het Struyskommitee kijkt met trots terug op ’t Preuvenemint 2017, dankzij de uitstekende bijdrage van de restaurateurs, de tweehonderdvijftig vrijwilligers die op alle mogelijke manieren hun bijdrage geleverd hebben en de vele bezoekers die kwamen eten en drinken voor de gezelligheid én het goede doel. 
 
De 37ste editie van ’t Preuvenemint vind plaats van 23 augustus tot en met 26 augustus 2018.