PreuveneDonatie 2016: ‘t Preuvenemint levert wederom een mooie bijdrage aan het goede doel

maandag 28 november 2016 - auteur: Denise Linden (Media Team Preuvenemint)

’t Preuvenemint is het grootste, culinaire open-air festival van de Benelux. Onder het motto “Samen genieten voor het goede doel” organiseert ’t Struyskommitee jaarlijks haar grootse evenement op ’t Vrijthof, om van de opbrengsten diverse goede doelen te ondersteunen. Dankzij het werk van ‘t Struyskommitee en de vele vrijwilligers, deelnemers en sponsoren, heeft het evenement sinds haar oprichting al ruim 4 miljoen euro kunnen schenken aan vele goede doelen, zoals diverse lokale verenigingen en stichtingen, sportverenigingen, muziekgezelschappen en liefdadigheidsorganisaties in binnen en buitenland. Dit jaar heeft ’t Struyskommitee € 113.844,84 kunnen doneren. Het totaalbedrag uit 35 jaren komt daarmee op € 4.328.412,76.

Ontbijtsessie PreuveneDonatie

Dankzij het succes van ’t 35e Preuvenemint – dat plaatsvond van 25 t/m 28 augustus 2016 –  mag ’t Struyskommitee ook dit jaar weer een mooi bedrag aan een aantal goede doelen schenken. Zoals tijdens elk lustrumjaar, is er dit jaar gekozen voor één hoofddoel. Op vrijdagochtend 25 november werd er tijdens een gezamenlijk ontbijt bij De Groote Sociëteit aan ’t Vrijthof meer verteld over het goede doel en werd de opbrengst van ’t Preuvenemint 2016 aan de goede doelen overhandigd. Een waar hoogtepunt voor ’t Struyskommitee; dit is immers waar het uiteindelijk om draait!

Het goede doel: Training Maastricht Foundation

In het kader van het 35e lustrum, heeft ’t Struyskommitee in samenwerking met Tunde en Rachelle Leidsman van Training Maastricht Foundation en de Gemeente Maastricht een project geïnitieerd dat de inwoners van de Gemeente Maastricht op een laagdrempelige manier uitdaagt om meer te gaan bewegen. In verschillende wijken in Maastricht zullen sporttoestellen in de buitenlucht worden geplaatst, zodat de inwoners van Maastricht op een laagdrempelige manier kunnen sporten. In 2015 heeft Training Maastricht Foundation reeds een bedrag van ‘t Struyskommitee mogen ontvangen. Met de financiële steun uit dit lustrumjaar zal er een plan opgezet en uitgevoerd worden om vrij toegankelijke trainings- en bewegingsfaciliteiten te realiseren voor iedereen, zodat niemand onthouden hoeft te worden van sport en gezondheid, zeker niet door een financieel te krappe gezinssituatie. In het komende jaar zullen er op diverse plekken in de stad Maastricht sporttoestellen geplaatst worden. Genoemde voorkeurslocaties zijn op dit moment: Jekerdal St. Pieter / Biesland, Mariaberg, Daalhof / Hazendans, De Heeg, Scharn / Heer, Sportpark de Geusselt en de Groene Loper.

Overige donaties

Naast het hoofddoel, werden nog enkele (vaste) goede doelen ondersteund. Het Toon Hermanshuis Maastricht ontving een donatie die tot stand kwam middels de donatieboxen bij de uitgangen van ’t Preuvenemint, waarin bezoekers hun (resterend) PreuveneLappen konden doneren.

Uitgekeerde schenkingen:

Training Maastricht Foundation: € 40.000

Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht: € 1.500

Toon Hermanshuis Maastricht: € 3.640,90

Stichting MOS: € 5.000

 't Garderizzjemint “De Kachelpiepers”: € 1.000

Rode Kruis afdeling Maastricht: € 1.250

Water for Life: € 1.500

Het resterende bedrag is gedoneerd aan verschillende kleinere goede doelen en alle verenigingen die tijdens de vier dagen van 't Preuvenemint 2016 gewerkt hebben.

Naar fotoalbum