PreuveneAward 2017

dinsdag 21 maart 2017

Studenten van 6 hotelscholen uit de Belgisch-Nederlandse grensregio streden vandaag voor de zeventiende keer om de PreuveneAward. De award wordt uitgereikt door ‘t Struyskommitee, de organisatie van ’t Preuvenemint, dat dit jaar voor de 36e keer gehouden wordt. Onder toeziend oog van een deskundige jury, bereidden en serveerden de studenten heerlijke gerechten. De jury bestond uit juryvoorzitter Peter Harkema (Directeur, restaurateur en gastheer van restaurant Château Neercanne), Loek Bastin (Sommelier La Butte aux Bois), Jeroen Trimbos (chefkok bij Parkhotel Valkenburg), Wouter van Hoof (Executive Chef van Hoeve Roosbeek) en Pascal Rouwette (Eigenaar van Taverne in de Smidse).

Bruisende locatie en uitdagende opzet

Na het succes van vorig jaar werd de PreuveneAward ook dit jaar georganiseerd in de Sligro Maastricht. De studenten kookten aan kookunits die waren opgesteld op de winkelvloer van Sligro Maastricht. Zij werkten aan de hand van een black-box formule. Pas aan het begin van de kookwedstrijd kwamen de deelnemers erachter met welke voorjaarsingrediënten zij moesten koken. Een spannende uitdaging die kennis van zaken en creativiteit vereist. Met succes brachten de studenten in twee gangen de lente op tafel, begeleid met passende wijnen. De gerechten werden aan de genodigde gasten geserveerd op de Foodafdeling, waar een deel als tijdelijk restaurant was ingericht. Het feit dat het winkelend publiek kon meekijken naar de verrichtingen van de studenten, zorgde voor de nodige extra spanning.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de aansluitende door ‘t Struyskommitee georganiseerde netwerkwerkborrel, waarbij naast de deelnemende studenten, docenten en schooldirecties ook sponsoren, deelnemende restaurateurs, partners en andere genodigden op een ongedwongen manier met elkaar konden netwerken.

Uitslag

De wedstrijd bestaat elk jaar uit twee onderdelen: de zogenaamde ‘witte brigade’ (keuken) en de ‘zwarte brigade’ (bediening en gastheer-/gastvrouw-schap).

Bij de witte brigade ging de eerste prijs naar Carly Pinckers van Hotelschool Hasselt, de tweede prijs naar Rens van Straaten van het Signa College Venlo en de derde prijs naar Lisa Pieterse van het Summa College Eindhoven.

Voor de zwarte brigade ging de eerste prijs naar Robin Janssen van Hotelschool Hasselt, de tweede prijs naar Alix Oyen van het Signa College Venlo en de derde prijs naar Kjenta Stroobrant van Hotelschool Herk-de-Stad.

De overall prijs - inclusief wisselbeker - werd dit jaar in de wacht gesleept door Hotelschool Hasselt.

‘t Struyskommitee kijkt terug op een zeer geslaagd culinair evenement waarbij samen met sponsoren, deelnemende restaurateurs, genodigden en pers een aanloop werd genomen naar ‘t 36e Preuvenemint.

Naar fotoalbum