De eerste dag is een feit; Preuvenemint 2017 is van start!

vrijdag 25 augustus 2017 - auteur: Denise Linden

Op donderdag 24 augustus ging ’t Preuvenemint voor de 36ste keer traditiegetrouw van start in het laatste volle weekend van augustus. De deuren openden om 15:00 uur voor de netwerkborrel PreuveneMeet. Onder het genot van exclusieve hapjes en drankjes werd de vierde editie goed ontvangen. De middag bood een uitstekende mogelijkheid om te netwerken in een Bourgondische setting en onder een stralende zon. Het netwerkevenement wordt met het jaar populairder en mag steeds meer gasten ontvangen tijdens deze preview van ’t Preuvenemint. Dit jaar maar liefst 1.700 gasten. 
De gezellige middag liep naadloos over in de avond. Toen ‘t Preuvenemint om 18:00 opende voor het grote publiek, liep het plein direct aardig vol. Het prachtige weer lonkte vele bezoekers naar het plein, de gevarieerde eetstands en het podium. Bij de officiële opening om 20:00 uur was het dan ook gezellig druk. De burgemeester van Maastricht gaf een mooi dankwoord aan alle vrijwilligers en complimenteerde ‘t Struyskommitee met de introductie van de innovatieve PreuveneCard, wat bijgezet werd door een optreden van dansgroep Reality.  
Het verdwijnen van de PreuveneLap en introduceren van de PreuveneCard is een grote stap voor de organisatie. ’t Struyskommitee hoopt met de introductie van de PreuveneCard tegemoet te komen aan de wens van veel Preuvenemint-bezoekers om over te stappen op de veel makkelijkere, veiligere én milieuvriendelijkere betaalmethode. Zoals bij de implementatie van een nieuw betaalmiddel verwacht kan worden, ontstond er hier en daar wat oponthoud bij de kassa’s, met name door vragen van de bezoekers. Maar gedurende de avond heeft de organisatie dit opgelost, waardoor elke bezoeker veilig heeft kunnen betalen met zijn/haar eigen pas. De kaart zelf werkt perfect. “Zowel over de aanschaf als verwerking zijn we zeer tevreden. Neemt niet weg dat we vanaf vandaag extra mankrachten inzetten om de doorloop bij te kassa’s te optimaliseren. Vanaf vandaag zetten we bijvoorbeeld hostesses in die vragen bij de verkooppunten kunnen beantwoorden. Bij de kassa hoeft men dan enkel nog de kaart te kopen.” De geluiden over het gebruiksgemak zijn ook aan de kant van de bezoekers, de restaurateurs en het barpersoneel positief. Net zoals bij de PreuveneLappen, zal ook de kaart in drie verschillende ontwerpen verspreid worden, die alle dagen geldig zijn. 
De avond werd muzikaal ingevuld met optredens van de Roger Villevoye, Ziesjoem en de swingende Jambassadors. Dankzij de acts zat de sfeer er goed in en werd er in het publiek flink gedanst en meegezongen.  
De komende drie dagen kunt u nog komen ‘preuve’ met de Preuvenecard en tevens genieten van mooie optredens op het hoofdpodium. Ook dit jaar is ’t Preuvenemint weer flink actief op Social Media en kunnen bezoekers zelfs een officiële zitzak of strandstoel winnen door de leukste PreuveneSelfies op Facebook en Instagram te plaatsen met de #preuvenemint. Ook heeft ’t Preuvenemint een eigen Facebook-‘filter’. Voor alle informatie over standhouders en het muziekprogramma kunt u gebruikmaken van de PreuveneApp.